British Cars Club Serbia - Rover - MG - Jaguar - Land Rover
Molimo Vas da se logujete ili registrujete - Please login or register


Klub Ljubitelja Engleskih Automobila - Rover - MG - Jaguar - Land Rover
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Prolećno spremanje

Go down 
AuthorMessage
ivanilicleskovacPosts : 9
Points : 21
Join date : 2012-02-28

PostSubject: Prolećno spremanje   11th March 2012, 3:17 am

Izlazimo iz zime i nije na odmet da se podsetimo nekih stvari koje za vikend možemo uraditi na svom ljubimcu.
1. Detaljno pranje i ispiranje donjeg postrojenja vozila, prednjeg izadnjeg trapa, jer se tokom zime po ulicama pored sitne rizle bacala i so, koja može da izazove koroziju metalnih delova.
2. Pranje, usisavanje kabine i mazanje kokpita i kedera oko vrata i gepeka silikonskim sredstvom kako bi se zaštitili od UV zračenja.
3. Nije zgoreg izvoskirati i ispolirati vozilo i tako ga pripremiti za lepo vreme i veći broj sunčanih sati u toku dana.
4. Dopumpati gume i proveriti pritisak na fabričku numeru, jer su sigurno tokom zime ispustile više od 10%. R-75 napred 2.1 pozadi 1.9 atm.
5. Po mogućnosti zaviriti ispod vozila (najbolje ga podići na stubnu dizalicu) i proveriti sve spojeve,držače, gumice, ramena, silen blokove, spone i jabučice. Meni je već desno rame zrelo za zamenu. Ostalo je bilo OK, odnosno morao sam da malo štelujem držač srednjeg lonca jer ga je visoki sneg oborio i lupkao mi je o držač.
6. I normalno doliti antifriz G-12 (50-50), proveriti ulje u motoru (polusintetika) , kočnicama, kaiševe i nivo tečnosti u servo uređaju. Napominjem da je zbog motora dobro jednom godišnje menjati ulje ili najkasnije na 15000 kilometara. Uz ulje se obavezno menja i filter ulja. Filter klime se menja takođe na malom servisu jednom godišnje, ili ako se vozi po prašnjavim putevima, makadamu i zemlji i češće. Nije jeftino ali, ako hoćemo konfor i udobnost,
mora se.
I kad sve to uradimo parkiramo auto u garažu i ne vozimo ga zbog kretenske cene goriva kojima nas ova država ubija i pravi od nas jocolor i clown
Back to top Go down
 
Prolećno spremanje
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
British Cars Club Serbia - Rover - MG - Jaguar - Land Rover :: Car Brands and Models :: Rover / MG :: Rover 75 & MG ZT-
Jump to: